Constructief 6

Studiejaar: 2
Periode: 3
Cursus: Constructief

18 maart 2014, de zesde ‘constructief’ les. Tijdens deze les ben ik begonnen met het uitvoeren van het eindproduct.

IMG_20140313_110642

Ik heb de grove vormen uitgetekend voor de ketting. Het is belangrijk dat de schroefjes op de juiste plek zitten, omdat het zwaarste deel van de plaatjes omlaag zal gaan hangen. Deze vormen heb ik met een carbonpapiertje individueel over getekend. Die delen heb ik uitgeknipt en op en Alpaca plaatje overgetrokken, zodat ik deze delen uit kon gaan zagen.

IMG_20140313_122259

Ik heb nooit geweten dat je metaal kon zagen met een handzaag ^^. Weer iets nieuws geleerd haha. Het ging eenvoudiger dan ik verwacht had, maar het maakt een naar geluid. Gelukkig hebben wij op de opleiding oor-beschermers. Ik kreeg de tip om het metaal samen met een houten plaatje te zagen. Dat zaagt soepeler, omdat het metaal dan minder klappert en minder herrie maakt. Het was enkel met mijn vormen erg lastig. Soms moest ik met de zaag terug, omdat ik een hoekje niet kon maken. Maar dan gaat het hout draaien ten opzichte van het metaal en dan breekt je zaagje. Dus het heeft ook zijn nadelen.

IMG_20140313_142628

Vervolgens heb ik met een keramieknaald de plekken aangegeven waar ik gaten wilde hebben. Ik heb de plaatjes vast gezet met een houtklem (hierboven te zien). Let op dat er geen boorvuil tussen de klem en het plaatje komt, want dan komen er putjes in het metaal! Dat is mij helaas gebeurd, dood zonde. Ik heb vervolgens gaten geboord met een handboor. Dat vond ik fijn werken. Het heeft een laag tempo, zodat je het goed in de gaten kan houden en kost eigenlijk niet veel kracht.

Ik heb daarna de randjes gevijld. Dat heb ik gedaan met verschillende grofheden. Ik heb van grof naar fijn gevijld. Zo heb ik gezorgd dat de randen niet scherp meer zijn.
De oppervlaktes van de plaatjes heb ik met verschillende schuurpapiertjes geschuurd. Net als bij de vijlen heb ik van grof naar fijn geschuurd. Ik ben begonnen met grofheid 400. Daarna heb ik 600 gebruikt, gevolgd door 800, om vervolgend te eindigen met 1000. Toen waren de plaatjes klaar om gepolijst te worden.
Ik heb met de werkplekassistent overleg hoe ik dat het beste kon doen. Hij gaf mij schuurmiddel en zei dat ik het het beste met de hand kon doen.

schuurmideel

Mijn docent vertelde mij echter dat het veel werk zal zijn om het met de hand te polijsten. Daarom stelde ze mij voor de plaatjes vast te plakken met repositioneerbare lijm. Dan kon ik ze vervolgens eenvoudiger tegen de polijst machine houden. Dat gaat makkelijker, gaat sneller en geeft een mooier, egaler eindresultaat.
Dat advies heb ik opgevolgd. Ik heb de plaatjes aan plankjes afvalhout geplakt. Ik heb ze een kwartier laten rusten en ben gaat polijsten. Helaas vielen de plaatjes toen steeds van de plankjes af. Waardoor ik op het idee kwam om de plankjes nogmaals aan de plankjes te plakken, om ze vervolgens een hele nacht te laten rusten.

IMG_20140318_141640 PANO_20140320_111745

De volgende ochtend zaten de plaatjes een stuk beter vast. Ik kon hierdoor veel beter polijsten. Het is wel belangrijk dat je niet meer dan de helft van het plaatje per beurt polijst. En rouleren van de plaatjes is belangrijk. Zo kunnen de plaatjes tussentijds afkoelen. Als het plaatje te heet wordt laat de lijm los. Bij het polijsten is het belangrijk dat je in alle richtingen polijst, zodat het egaal wordt.

IMG_20140320_121108

Hardsolderen
Tijdens het atelier uur heb ik leren hard solderen van de werkplekassistent. Hij heeft mij stap voor stap voor gedaan wat de handelingen zijn. Daar heb ik foto’s van gemaakt. Die foto’s heb ik hieronder geplaatst. Per foto geef ik kleine toelichtingen.

IMG_20140318_095447

Hierboven zie je zilversoldeer. Dit is het materiaal waarmee je de twee delen aan elkaar soldeert. Als de twee delen heet genoeg zijn gaat dit zilversoldeer ‘lopen’, zoals ze dat noemen. Dan kruipt het tussen het kiertje, zodat alles aan elkaar blijft zitten.

IMG_20140318_095540

Je knijpt een klein stukje af van het zilversoldeer, door middel van een nijptang. Als je dat in een zakje doet hoef je daarna het kleine stukje zilversoldeer niet te zoeken. Dat werkt erg handig.

IMG_20140318_095822

Dan maak je een klein beetje Flux aan. Je schept een klein beetje poeder uit het doosje. Dan doe je in een bakje.En dan voeg je een heel klein beetje water toe, zodat het een doorzichtig papje wordt. Hiervan smeer je een klein beetje op het oppervlak dat je wilt gaan solderen. Dat doe je met een kwastje. Het is namelijk zuur, dus je kunt het maar beter niet aanraken met je huid.

Het is heel belangrijk dat de twee delen elkaar raken tijdens het solderen. Anders zal het niet goed hechten. Hieronder is te zien dat de delen elkaar goed raken (ze moeten ook geschuurd of ontvet zijn).

IMG_20140318_095436

Beide knopjes van de soldeerbout zet je een klein stukje open. Dan hoor je het gas lopen. Het is belangrijk dat je het niet te laag zet, want dan zal er geen vlam ontstaan. Maar het gas mag ook niet te hoog, want dan zal de soldeerbout zichzelf steeds uitblazen. Als je de hoeveelheid gas goed geregeld heb, houdt je er een aansteker bij. De aansteker die André hier vast heeft maakt enkel vonken.

IMG_20140318_095930

Goed, de flux zit erop en het zilversoldeer heb je op de naad gelegd. Dan verwarm je het oppervlak met de vlam. Het lichtblauwe gedeelte van de vlam heeft de hoogste temperatuur. Het is belangrijk dat je de vlam niet richt op het zilversoldeer. Enkel er omheen, anders verbrandt het. Draai er desnoods rondjes om heen. Zodra de oppervlakken de goede temperatuur bereikt hebben zal het zilversoldeer vanzelf tussen de twee delen lopen.

IMG_20140318_100331

Als dat gebeurd is stop je meteen met het verhitten. Je pakt het voorwerp op, met een tank. Niet met de handen! Want het is ontzettend heet! Dan kan je het eventueel onder een lauwe waterkraan laten afkoelen. Je kunt het ook aan de lucht laten afkoelen, maar dat zal langer duren. Gebruik niet te koud water, want dan kunnen er scheuren ontstaan in het materiaal.

IMG_20140318_100602

Als het metaal weer afgekoeld is kan je het sturen en polijsten.

Ik heb na het leren hardsolderen gewerkt aan proefjes voor mijn geplande ring. Ik heb met papier een proefje gemaakt, zodat ik de juiste afmetingen kon zoeken. Ik merkte dan de gaten groter moeten, omdat ik het voorwerp buig. Dan worden de gaten kleiner. Ik was blij dat ik dit ontdekte voor dat ik de werkelijk ring ga maken. Dit scheelt een hoop aanpassingswerk.

IMG_20140321_113039

Na het papieren proefje, heb ik er een gemaakt van plastic. Hier heb ik de grootte van de gaten uitgeprobeerd. Zodat ik bij het maken van de werkelijke ring alleen deze afmetingen over hoef te nemen.

IMG_20140318_155108 IMG_20140321_113524

Ik besefte mij tijdens het maken van de ring-proefjes dat ik nog koppelstukjes nodig heb voor mijn ketting. De verschillende delen zullen met elkaar verbonden moeten worden. Daarom heb ik de delen op de plek gelegd waar ik ze wilde hebben, ten opzichte van elkaar. En heb op een stofje stippen gezet. Die stippen zijn de gaatjes die ik met elkaar moet gaan verbinden. Ik heb daar delen omheen getekend, maar met een bocht erin, zodat ze minder op zullen vallen als ze eventueel te zien zouden zijn.

IMG_20140320_124555

IMG_20140320_124546

Deze delen heb ik overgetrokken op een papiertje. Die delen heb ik uitgeknipt en op een Alpaca plaatje geplakt. Die delen ben ik gaan uitzagen met de handzaag, zoals ik al eerder gedaan heb tijdens een andere les. Deze delen heb ik ook weer gevijld, met verschillende vijlen. Om vervolgens ook te schuren met verschillende schuurpapiertjes.

IMG_20140320_124541 IMG_20140320_131356

Proefjes klinken
Ik was er nog niet zeker van waarmee ik de kettingonderdelen aan elkaar wilde monteren. Ik heb met de werkplekassistent meerderen mogelijkheden bekeken. Ik vond de splitpennen niet mooi. Boutjes en moertjes is een optie, maar dan moet ik wel borgmoertjes gebruiken. Anders draaien de moertjes tijdens het dragen van het boutje af. Ik vond alleen de klinken het mooiste. Daar heb ik daarom proefjes mee gedaan. Hieronder heb ik verschillende foto’s toegevoegd. Ik heb bekeken wat er gebeurd als ik erop sla. Wordt dan de achterkant alleen plat? Blijft de klink recht? Kunnen alle onderdelen los van elkaar blijven bewegen? Of moet ik daarvoor delen toevoegen die ik daarna weer kan verwijderen, zodat er ruimte blijft tussen de onderdelen. Ik wil namelijk dat het beweging kan blijven ontstaan in deze ketting.

IMG_20140320_152721 IMG_20140327_115743 IMG_20140327_121421

Helaas kwam ik er tijdens deze proefjes achter dat het schors snel breekt tijdens het slaan met de hamer. Ik merkte dat het goed mogelijk is om fietsband toe te voegen met een gleufje, zodat je het later weer makkelijk kon verwijderen. Maar helaas concludeerde ik ook dat de klink snel scheef gaat tijdens het slaan met de hamer en dat niet alleen de achterkant van de klink plat wordt, maar dat ook de klink zelf dikker wordt. Waardoor de losse onderdelen niet meer kunnen bewegen. Daarom heb ik er niet voor gekozen te werken met klinken.

Ik heb er daarom voor gekozen om te kiezen voor de boutjes en de moertjes. Maar dan wel met borgmoertjes, omdat deze moertjes plasticringetjes hebben die ervoor zorgen dat de moertjes niet van de boutjes af draaien.
Ik vind de bovenkant van de boutjes niet zo mooi, dus heb ik er voor gekozen om die af te slijpen en te polijsten. Door het boutje tussen twee houtjes te klemmen, in een speciale tang was het slijpen simpel.

IMG_20140327_145433 IMG_20140327_153318

Ik heb de boutjes op maat gezaagd, met een ijzerzaag.

Loading Facebook Comments ...