Verdieping schilderen 2

Studiejaar: 2
Periode: 2
Cursus: Verdieping schilderen
Opdracht: Olieverf

Tijdens de derde periode ben ik bezig met het tweede schilderij van deze cursus.
Tijdens een verdiepingscursus maken wij zelf onze keuzes. We kiezen een techniek, materiaal en onderwerp. Ik heb gekozen om tijdens deze cursus bezig te gaan met olieverf. Ik heb voor deze cursus nooit met olieverf gewerkt. Ik vind de schilderijen die gemaakt zijn met olieverf erg mooi. De kleuren zijn ontzettend helder en de schilders kunnen mooie overgangen maken met deze verf.

In de tweede periode heb ik mijn eerste schilderij met olieverf gemaakt. Helaas kreeg ik het tweede doek niet op tijd af voor de eerste beoordeling, waardoor ik er voor gekozen heb extra tijd te nemen en mijn twee doeken in te leveren bij het herkansingsmoment. Dat moment is aan het einde van de derde periode. Ik ben op mijn vrije donderdag te vinden in het schildersatelier op mijn opleiding. Dat is zo super chill. Het lokaal is groot, leeg, koel en goed verlicht. Ik stal dan mijn schildersspullen breed uit, plaats mijn drinken naast mij, knoop een schoor om en ik zet dan mijn eigen muziek aan op mijn tablet.
Wat mij elke week weer opnieuw overkomt is dat ik de tijd totaal vergeet. Ik begin rond een uurtje of 11:00 te schilderen en word weer ‘wakker’ rond 17:00. Als de werkplekassistent wil afsluiten, omdat hij naar huis gaat. Dan voel ik ineens mijn buik knorren en besef ik me dat ik niet eens gedronken heb. Maar het zijn zulke fijne dagen in mijn week!

Ik heb vandaag gewerkt aan het tweede doek, zoals ik al zei. Op dit doek schilder ik een vrouw met overgewicht, die met al haar zelfvertrouwen een taart presenteert. Zoals ik al in de eerste post van deze cursus gemeld heb, schilder ik twee mensen die vroeger nooit een staatsieportret gekregen zouden hebben. Op het eerste doek schilderde ik een homoseksuele man, die vol trots zijn gewaagde outfit presenteert. En ditmaal staat de vrouw voor de mensen met behoorlijk overgewicht. Deze mensen worden door vele mensen aangekeken, omdat ze niet voldoen aan de schoonheidsnorm. Hierdoor voelen veel van die mensen met overgewicht zich buiten gesloten en vermindert het hun zelfvertrouwen. Ik wilde deze vrouw daarom zelfverzekerd laten poseren.

Hieronder zie je het schilderij zoals hij nu is. De vrouw krijgt nog een gele jurkje aan:

Schilderen verdieping 5

Schilderen verdieping 2

Schilderen verdieping 3

Taart schilderen

Loading Facebook Comments ...