Jungle project educatief

Dierenkoppen

Voor een educatief vak heb ik een lessenreeks ontworpen. Deze lessenreeks moest voldoen aan het thema ‘jungle’ en heb ik vervolgens gegeven aan drie brugklassen in Groningen.
Bij aanvang hebben medestudenten van mij de leerlingen op de foto gezet. Die foto’s hebben ze uitgeprint op A3 formaat. Ondertussen opende ik samen met een klasgenoot de les en haalde voorkennis op bij de leerlingen. Ze hebben een woordweb gemaakt met hun eigen karaktereigenschappen en ze hebben een woordweb gemaakt met dieren met een overlappende eigenschap. Hierdoor ontstonden er matches tussen de leerlingen en dieren uit de jungle.

Door goed te kijken naar de dieren die zij zelf gematcht hebben en vervolgens schetsen te maken, waren de leerlingen daarna in staat hun eigen foto te transformeren tot een jungledier. Eerst deden de leerlingen dat door middel van het beschilderen van hun portretfoto. Als eindproduct hebben de leerlingen hun foto opgehoogd tot een masker, door middel van verschillende materialen. Bijvoorbeeld: Kranten, doeken, papier, karton, etc.

Features image 5

Loading Facebook Comments ...