Creatief in de bovenbouw

Na een super leuke stagedag bij de kleuters (vorige week), was het vandaag tijd voor de bovenbouw. De leerlingen van groep zes en groep zeven hebben vandaag mooie werken gemaakt. Ik word er vrolijk als ik naar hun gemaakte werk kijk, daarom laat ik het hier graag zien! Ik hoop dat jullie er ook vrolijk van worden ^^.

P1110323

Ook in de bovenbouw is het thema ‘natuur’. Met de groep zes ben ik begonnen. Na de middag was groep zeven aan de buurt. Ik heb een paar dagen geleden een PowerPoint voorbereid voor ze. Tijdens deze les heb ik ervoor gekozen om de eigenheid van de kunstenaars te bespreken. Ik heb meerdere voorbeelden laten zien van kunstwerken, waarin de eigenheid van de kunstenaar te zien is. De verschillende manier van handschrift, kleurgebruik, lijnen, compositie en keuze voor weergave hebben we besproken. De leerlingen gaven al snel aan wat ze van de werken vonden en schroomde niet vragen te stellen.

DSCF0434

Voorafgaande aan de lessen heb ik meerdere papieren naast elkaar gelegd. Daarop heb ik een boom of een jungle getekend. Elke leerling kreeg een papier van mij. Die zij mochten beschilderen met hun manier van ‘eigenheid’. Ze mochten zelf kiezen welke kleuren ze wilde gebruiken en hoe ze hun handschrift toepasten bijvoorbeeld. De voorwaarden was: het hele vel moet gevuld zijn en de lijnen moesten zichtbaar blijven. Zodat de boom zichtbaar zal zijn als alle vellen papier weer samengevoegd zal worden.

P1110331

DSCF0573

DSCF0594

DSCF0602

De school heeft de boom en de jungle opgehangen in de school. Ze hebben mij de foto’s ervan gegeven. Ik vind het leuk dat de werken van de leerlingen op die manier gepresenteerd wordt!

Loading Facebook Comments ...