Creatief in de onderbouw

Het is eindelijk zo ver! Ik ga creatief doen met de kleuters.

Het thema van de school is ‘natuur’. Ik heb een les voorbereid voor de kinderen.
Speciaal voor vandaag heb ik een bos bloemen gekocht, zodat de leerlingen samen kunnen kijken naar de bloemen. Door te praten over de bloemen, voordat ze gaan schilderen, leren ze heel goed te kijken. Dat bevorderd hun werk. Het is heel belangrijk dat je aan het begin van een thema de voorkennis van de leerlingen ophaalt.

DSCF0420

Het beschouwen heb ik met de hele klas gedaan. De praktische opdracht heb ik in twee kleinere groepjes uitgevoerd. De leerlingen waren vrij in het kiezen van de kleuren. Dat vonden ze “super leuk”, naar eigen zeggen. Één groepje leerlingen besloot ‘discobloemen’ te maken, die bestaan uit allemaal verschillende kleuren.

DSCF0427 DSCF0431

De overige leerlingen in de klas waren zichtbaar geïnspireerd door de inleiding en de tekeningen van de leerlingen in de groepjes. =D Dat vind ik super leuk om te zien. Ze kozen er zelf voor om ook en mooie tekening te maken van bloemen. Kijk maar!

DSCF0428

Na de pauze was het de buurt aan de ander kleuterklas. In die klas stond een jonge appelboom. Ik ben (net als in de vorige klas) met alle kinderen in de grote kring gaan zitten. We hebben gesproken over de boom. Alle onderdelen hebben we samen bekeken en vragen beantwoord. Daarna was het tijd voor actie! In twee kleine groepjes heb ik met de kleine kunstenaars gewerkt. Goed kijkend naar de boom hebben ze allemaal goed hun best gedaan.

DSCF0404

DSCF0402

DSCF0405

Alle werken hebben we in de gang gehangen, met een korte toelichting eronder van de leerling zelf.

DSCF0584

DSCF0582

Moe maar voldaan zat ik aan het einde van de middag aan een bakje thee. Ik vind dit leuk! Het is zo mooi om al die geïnspireerde hoofdjes aan het werk te zien. En de trots waarmee ze daarna hun werk laten zien. Geslaagde dag!!!!!!!

Loading Facebook Comments ...