Clutch (Kluhtsch)

Clutch Daniëlle overzicht

Het was alweer veel te lang geleden dat ik tasjes gemaakt heb. Ik ben ontzettend druk geweest met mijn studie, waardoor mijn hoofd er even niet naar stond. Daarnaast had ik soms problemen met de naaimachine van mijn moeder. Begrijp me niet verkeerd, het is een heel goede naaimachine! Maar die machine was niet gebouwd om door meerdere lagen leer te kunnen naaien. Waardoor ik gelimiteerd was in de mogelijkheden. Dat vond ik erg jammer.

Maaaaaar ik heb een paar weken geleden besloten een echte industiële leernaaimachine te kopen. Ik ben er ontzetten bij mee. Ik ben meteen begonnen met proefjes maken, want ik moest de machine eerst een beetje leren kennen.

IMG_20150815_195207

Ik moest na de aanschaf eerst alles juist instellen. Dat betekend veel proefjes maken en kijken wat er gebeurd. Aan de hand van de proefjes moet je dan beslissen of er iets aangepast moet worden. Dat aanpassen doe je door aan schroefjes te draaien. Dat heeft mij nog best even wat tijd gekost.

IMG_20150814_194000

Op de foto hierboven zie je dat de draad niet netjes zit. Dit gebeurt als de spanning op de draad niet goed ingesteld is. Na enige aanpassing heb ik eindelijk mijn machine zoals ik het wil. Precies op tijd, want een vriendin van mij is jarig geweest en ik wil haar graag een zelfgemaakte clutch cadeau doen als ik haar binnenkort weer zie.

IMG_20150815_194955

Ik heb al mijn restjes leer over mijn kamer verspreid om goed te kunnen zien wat ik allemaal nog heb. Ik weet welke kleuren zij leuk vindt en wat voor stijl ze ongeveer houdt. Daarom moet ik even wat kleuren en stofjes gaan combineren en vergelijken.

IMG_20150816_101427

Dit zijn de kleuren leer die ik uitgekozen heb en gelukkig heb ik vorige zomer een stof gekocht die hier super leuk mee matcht. Nu alleen nog een juiste rits erbij vinden. Ik heb de mogelijke ritsen bij elkaar gezocht, maar ik ben niet tevreden over de lengte en de kleuren. Ik vind het allemaal niet zo goed combineren. Daarom heb ik ervoor gekozen even naar de markt te rijden om de juiste rits te kopen.

IMG_20150816_110722

Kijk, hierboven zie je het stof voor de voering. Leuk he?! :)

IMG_20150820_184404

Ik ben gelukkig geslaagd op de markt en ik heb een rits gevonden met dezelfde kleur en precies de juiste afmeting. Sorry voor de fotokwaliteit trouwens. Hij is behoorlijk overbelicht. Ik heb helaas geen betere foto.

IMG_20150830_151829

Ik ben direct aan de slag gegaan na het kopen van de rits. Ik heb alle onderdelen op maat gesneden en heb het in elkaar gezet. Het aan elkaar maken van de voering en de buiten tas was nog en heel karwei. Ik kreeg het maar niet netjes en ik moest iets vinden waardoor de stof op zijn plek bleef. Zodat ik alle aandacht kon richten op het naaien. Toen kwam ik ineens op het idee paperclips te gebruiken. En ik kan het iedereen aanraden. Superhandig!

IMG_3871

Loading Facebook Comments ...