Beeldend Werkproces 3

Vak: Beeldend Werkproces 3
Studiejaar: 3
Periode: 1 & 2

PANO_20150122_132403

 

In het derde studiejaar krijgen wij alle ruimte om zelf te gaan experimenteren op gebied van beeldende kunst. We mogen zelf kiezen welke materialen en technieken we willen gaan gebruiken. Dat bied ons een heel scala aan mogelijkheden, wat mij ontzettend inspireerde om op onderzoek uit te gaan. Tijdens deze periode heb ik ‘onderzoek doen’ als onderwerp gekozen.
Want tijdens het tweede studiejaar heb ik voor mijzelf het thema ‘loslaten’ bepaald. Ik wilde meer procesgericht leren werken en dat is alleen te bewerkstelligen door de controle los te laten. Tijdens het tweede studiejaar is het gelukt hier stappen in te maken. Ik begon de voordelen te ervaren van procesgericht werken. Ik besloot deze stijgende lijn tijdens Beeldend Werkproces 3 voort te zetten.

Ik heb mij uitsluitend op experimenteren met materiaal gericht. Een heel scala aan (ongebruikelijke) materiaal en mediums heb ik uitgeprobeerd. Ik heb onderzoek gedaan naar de artistieke mogelijkheden.

Tot een week voor de inleverdatum had ik nog geen idee wat ik als eindwerk zou gaan maken. Uiteindelijk heb ik met alle opgedane kennis een concept bedacht en heb ik het eindwerk uitgevoerd.
Het eindwerk bestond uit drie lagen. Ik heb zwart-witte detailfoto’s uitgeprint (laag 1). Vervolgens heb ik daar stukjes gekleurd vloeipapier opgelegd en heb ik die stukjes vloeipapier natgespoten met water. Door dit water gaven de stukjes vloeipapier hun kleur af aan de zwart-wit foto’s (laag 2). Vervolgens heb ik de werken bewerkt met verf (laag 3). Ik heb de verf op de foto’s gegooid, geveegd, gerold en gedruppeld.

IMG_20150121_141622

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Om te kunnen controleren welke vormen en kleuren goed ogen op mijn foto’s, heb ik gebruik gemaakt van een glazen plaat. Hier heb ik verf op aangebracht.

IMG_20150121_142702

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb meerdere versies geproduceerd, waar ik vervolgens een selectie uit gemaakt heb. Die selectie vormden samen een serie bestaande uit vijf werken. Dit vak heb ik tot mijn blijdschap afgesloten met een negen.

IMG_20150122_132545

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20150122-WA0003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20150122-WA0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20150122-WA0000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20150122-WA0004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading Facebook Comments ...