Kunstroute Heerhugowaard

 

Flesjewater, check
Broodje, check
Notitieboekje, check
Fototoestel, check
Opgeladen batterij, check
Mobiel, check
Plttegrond, check
Tomtom, check
Pen, check

Ik draai de autosleutel om en start de motor, op naar Heerhugowaard! Ik heb er zin in, met mijn zonnebril op mijn kop de kunst tegemoet.

Dit jaar stellen ruimt tachtig kunstenaars hun deuren open voor publiek. Zaterdag en zondag tussen 11:00 en 17:00 is iedereen welkom om een kijkje te nemen in de werkplekken. Hartstikke leuk!

De eerste kunstenaar waar ik naar toe rijd is Fred Brocke. Hij maakt kunst met touw op de doeken geplakt. Daarnaast zie ik werk gemaakt met Aquarel en veel textuur.

IMG_2583

IMG_2586

IMG_2592

In hetzelfde gebouw wordt het werk van Nicole de Vries exposeert. Zij werk met mixed media. Verschillende materialen en technieken worden dan in één werk samengevoegd. Ik persoonlijk vind haar werk erg leuk. Ik heb alles van dichtbij bekeken en heb even met haar gesproken.

IMG_2593

IMG_2595

Hieronder heb ik een detailfoto toegevoegd van het beeld hierboven. Op de detailfoto zijn de verschillende materialen goed zichtbaar, zoals: verf, krijt, potlood en stift bijvoorbeeld.

IMG_2597

IMG_2598

Op de achtergrond van het werk hierboven zie je de marmertechniek met olieverf. Dat wil ik binnenkort zelf ook eens proberen. De afbeelding die zij er overheen geplaatst heeft is gravure.

IMG_2604

Lida Beemsterboer was de derde die ik bezocht. Lida maakt abstracte werken. Zij heeft mij een paar van haar ‘geheimen’ verklapt.

IMG_2633

IMG_2637

IMG_2642

IMG_2643

Ik ben vervolgens doorgereden naar de Artfarm. Een oude boerderij waar momenteel allemaal kunstenaars gevestigd zitten. Ze huren allemaal een atelier, vanuit waar ze werken en maken. Eén van hen is Karin van Bodegom. Haar kunst viel mij meteen op. Het was precies waar ik momenteel op school mee bezig ben. Ik heb met haar gesproken en zij was zo vriendelijk om mij te helpen. Ze heeft mij verteld hoe haar ideeën tot stand komen en op welke wijze zij haar werk uitvoert. Voor mij heel handige informatie, bedankt Karin!

De volgende foto is een close-up van een werk van Karin. Ze heeft zand toegevoegd aan de verf. Dat heb ik proberen te fotograferen.

IMG_2651

Op diezelfde Artfarm waren nog een hoop andere kunstenaars, maar Karin van Bodegom was samen met een andere vrouw voor mij de meest indrukwekkendste. Die andere vrouw maakte stoere, leren tassen. Hieronder te zien.

Ik wil nog graag één kunstenares laten zien, want haar werk vind ik zo mooi! In het gemeentehuis van Heerhugowaard zaten een aantal kunstenaars, waarvan Anita de Prijcker voor mij absoluut favoriet was. Zij maakt abstracte kunst vanuit haar onderbewuste. Haar ideeën ontstaan tijdens meditaties. Prachtig!

IMG_2661

IMG_2662

IMG_2663

Loading Facebook Comments ...