De laatste (glas-in-)loodjes 5

bovenstukje

Het is 21 juni…EINDELIJK!
Ik heb eindelijk mijn glas in lood project af kunnen maken vanmiddag. En ik ben er super blij mee!

Ik heb het afgekit, afgewerkt en de haakjes er aangemaakt. Zodat ik het voor mijn raam kan gaan hangen =)

IMG_2405

Eerst heb ik de kit tussen de loodrandjes geborsteld. Er moet goed veel tussen, zodat het allemaal goed aansluit.

IMG_2406

Daarna moesten de loodrandjes omlaag gedrukt worden. Met behulp van een plastic werktuigje strijk ik de randen met het kit eronder glad. Pas op met te veel druk zetten, want dit is het momenten waarop de glazen het snelst kunnen breken.

Daarna heb ik de overige kitrandjes eraf geschraapt. Toen heb ik de loodlijnen ingesmeerd met spul dat oxideert, zodat de loodlijnen zwart worden. Hierdoor komen de kleuren glas beter tot hun recht. Met glasreinigingsmiddel heb ik de glazen schoongemaakt. Dat is erg belangrijk, want als je daar te lang mee wacht krijg je het er later heel lastig vanaf.

Hieronder het eindresultaat.

IMG_2415(2)

Loading Facebook Comments ...