Klein-maar-fijn bag

Vanmiddag wilde ik lekker van de zon gaan genieten. Fietsen leek mij een goed idee. Ik wist alleen niet waar ik heen zou gaan. Ik woon niet erg ver van het strand vandaan, maar rond deze tijd van het jaar kan het daar nog best koud zijn. De duinen in is ook wel een leuk idee, maar in mijn eentje is dat best saai. Lastig lastig…

Tot mijn moeder met het goede idee kwam om naar de grote loods met leer te fietsen. Hier ongeveer acht kilometer vandaan staat een loods, waar een stel mooi leer verkopen. Overal waar je kijkt hangen en liggen leerstukken, vachten of huiden. In de vachten en de huiden ben ik persoonlijk niet zo geïnteresseerd, maar wel in het leer. Ik vind leer een heel mooi materiaal om mee te werken. Het rafelt niet, is super sterk, stretcht niet heel erg, is goed te onderhouden en je blijft er heel lang plezier van houden.

rw en loods 002_2B6AF292DFC44535ACF64D9D5B4B0952

Sinds ik deze loods ontdekt heb, kom ik er regelmatig. Ze hebben op de bovenverdieping namelijk zes restbakken staan met stukken restleer. Daar graaf ik dan in en bij ieder bezoek vind ik wel weer iets moois om te kopen.

En vanmiddag… was het zeker raak!
Moet je kijken wat voor mooie stukken ik gekocht heb.

IMG_1848

Zodra ik weer nieuwe kleurtjes gekocht heb, gaat het ratelen in mijn hoofd. Wat kan ik hier van maken? Wat combineert mooi en hoe kan ik dat dan het beste maken…?
Ditmaal was de vraag wat mooi combineert niet zo moeilijk, want mijn oog viel meteen op deze combinatie:

IMG_20140516_185915

En ik heb een heel fijn, klein tasje. Ik heb het altijd om als ik uit ga naar een bar of naar een festival bijvoorbeeld. Mijn portemonnee, sleutels, zonnebril en telefoon passen er precies in. Met nog net een beetje ruimte voor een lippenstift of mascara natuurlijk ;).

IMG_1877

Daarom leek het mij gaaf om dit tasje te gebruiken als inspiratie. Ik heb de afmetingen van dit tasje overgenomen, om vervolgens met deze bovenstaande kleuren een tasje te maken.

Hieronder zie je mijn patroontjes.

IMG_1850

Stap 1: Een schets maken met de juiste kleurverdeling.

IMG-20140516-WA0002

Stap 2: De voering maken, voor binnenin het tasje.

IMG_1852 IMG_1854

Stap 3: De leren-delen uitknippen met de patronen.

IMG_1874

Stap 4: Alle delen op de juiste volgorde in elkaar zetten.

IMG_20140517_141713

En de details toevoegen, met de hand.

IMG_20140517_151128

Het eindresultaat is te zien  in de volgende post ^^.

Loading Facebook Comments ...