Glas in lood 3

Vanavond was het alweer tijd voor mijn derde les ‘glas in lood’. De vrouw die mij de kneepjes van het vak leert, was vorige week een paar dagen naar Venetië. Waardoor ik een weekje extra heb moeten wachten op deze les. Aan het einde van de vorige les was ik tot de helft gekomen van het glas snijden. Ik was zo benieuwd hoe het eruit zou gaan zien, als alle delen uitgesneden zouden zijn. Dat betekende dat ik deze les even hard door moest werken, om alles gesneden te hebben.

Bij aanvang van de les hoorde ik katten geluidjes. De vrouw bleek een nestje van vier weken oud te hebben, in haar houtbewerkingsplaats. Helaas ben ik allergisch en kon ik ze maar beter niet vasthouden. Gelukkig kan ik er wel foto’s van maken ;) Moet je zien wat een schatjes. Ze heeft er vijf.

katjes

 

Stap 1: Kleuren uitzoeken.

IMG_1832

Stap 2: Alle stukken uit de juiste delen snijden.

IMG_1833

Stap drie: De kantjes schuren en de delen op hun plek leggen.

IMG_1837

Recht gemaakt en gesneden

Volgende week ga ik de loodlijnen leggen! Dan gaat het hopelijk een mooi geheel worden. Ik ben ontzettend benieuwd hoe alle kleuren samenkomen, want de kleuren zullen pas echt goed te zien zijn zodra het voor het raam gehangen wordt. Spannen dus, hoe het eindresultaat zal worden =]

Loading Facebook Comments ...