Constructief 5

Studiejaar: 2
Periode: 3
Cursus: Constructief

11 maart 2014, de vijfde ‘constructief’ les. De schetsen van de vorige les heb ik met mijn docent besproken. Ik ben tijdens de atelier uren gaan schetsen. Bij deze schetsen ben ik gaan denken vanuit de eigenschappen van de Alpaca platen. Deze schetsen zullen beter uitvoerbaar zijn. Ik ben meteen begonnen met nieuwe proefjes. Hieronder heb ik de schetsen gezet.

bijgesneden 2

bijgesneden 3

bijgesneden

IMG_20140311_204956

Ik heb eerst proefjes gemaakt met mdf. Ik ben gaan kijken of het sieraad voor op de knot (de bovenste schets) uitvoerbaar zal zijn. Ik ben de onderdelen gaan maken uit andere materialen. Zodat ik tegen problemen aanloop en die kan onderzoeken.

IMG_20140311_132234

IMG_20140311_132252

De manier van bevestigen beviel mij niet. Het bleef kantelen. En dat wil ik niet. Daarom kwam ik op het idee om gleufjes in het midden deel te zagen, waar ik vervolgens de vier ‘haakjes’ in kan schuiven. Om ze vervolgens met een pinnetje vast te zetten, zodat ze kunnen blijven scharnieren, Ze zullen dan ook niet meer kantelen. Dit idee is volgens mij goed haalbaar. Daarom ben ik vervolgens verder gegaan met de proefjes van de andere schetsen.

Ik ben verder gegaan met proefjes voor de ketting (hierboven schets twee). Ik ben met blik onderdelen gaan maken, die bij de echte uitvoering Alpaca moeten voorstellen. Vervolgens het ik gaten geboord in schors stukken. Die heb ik met elkaar verbonden door een boutje en een moertje. Hier merkte ik op dat het moertje er tijdens het dragen los zou kunnen draaien. Daarom ben ik gaan zoeken of daar een oplossing voor zou zijn. Die is er, ze heten ‘borgmoertjes’. In dit moertje zit een plastic ringetje die ervoor zorgt dat het moertje op zijn plek blijft.
Vervolgens bedacht ik mij dat er verbindingsstukken moest komen, tussen de losse onderdelen van de ketting. Die ben ik ook van blik gaan maken. Dit alles heb ik aan elkaar gemaakt. Met hieronder het resultaat.

IMG_20140311_155922IMG_20140311_135946

 

Door deze proefjes heb ik vandaag nieuwe inzichten gekregen. Vanaf nu kan ik gaan beginnen met het definitieve uitvoeren van mijn ideeën.

Loading Facebook Comments ...