One minutes movie contest

Studiejaar: 2
Periode: 3
Cursus: Bewegend beeld
Opdracht: One minutes movie contest

5 maart 2014, de derde opdracht van deze cursus is het maken van een ‘one minutes movie’. We werken in groepjes van drie. De video mag (zoals je waarschijnlijk al vermoedt) maximaal een minuut duren.

We zijn na de uitleg van onze docent samen gaan zitten, met zijn drieën. We hebben de winnaars van het vorige jaar bekeken tijdens de les. Dat vind ik altijd leuk om te zien, zodat je toch een beetje een idee krijgt van de wedstrijd en het sfeertje. Ik heb er zelf erg veel zin in.

We hebben samen gebrainstormd. We vonden elkaar in het thema ‘herinneringen’. We hebben voor school ‘Oantinken‘ bezocht. Dat is een zaal met potten gevuld met troebel water. Die potten hadden ze geplaatst in stellingen. Aan de achterkant van de stelling stond een projector, die jeugdfoto’s scheen op de potten met troebel water. Hierdoor kregen de jeugdfoto’s een dromerig en wazig effect. Met als de jeugdherinneringen in je hoofd niet helemaal helder zijn. Het gaf ons een bepaald gevoel, wat wij graag zouden willen bereiking in deze film.
Vanuit dit ideeën zijn we dingen gaan associëren. We hebben elkaar herinneringen verteld en zo kwamen we op verschillende ideeën voor de film.

Deze ideeën hebben we besproken met de docent, die ons idee interessant vond. Hij heeft ons nog wel extra tips gegeven, waardoor we weer een nieuwe blik kregen op het thema. Hierdoor moeten we tijdens de volgende les nog even verder mijmeren. We gaan dingen tegen elkaar afwegen en wellicht dingen toevoegen.

Loading Facebook Comments ...