Grafiek droge naald

Studiejaar 2
Periode 2
Cursus: Grafiek
Opdracht: 3 droge naald

Voor de cursus grafiek heb ik een afbeelding gemaakt van mijn vakantiefoto, door middel van de techniek: Droge naald. Door met een etsnaald in een plastic plaatje te krassen ontstaan er bramen in het plaatje. Door inkt in de geulen en tussen de bramen te smeren kan je die afbeelding overzetten op papier. Het papier hoort wel vochtig te zijn, zodat het de inkt van het plastic plaatje goed in zich op kan nemen.
Na dat je het plaatje hebt ingesmeerd met inkt en de overige inkt er weer van verwijderd hebt, kan je het plaatje op het papier plaatsen. Dit duo haal je door de drukpers, zodat de inkt goed overgebracht wordt op het papier.

Hieronder heb ik een voorbeeld geplaatst van mijn eindproduct.

IMG_20140115_163330

Loading Facebook Comments ...