Grafiek Diepdruk

Studiejaar 2
Periode 2
Cursus: Grafiek
Opdracht: 1 Diepdruk

Diepdruk is een grafiektechniek. Door delen uit een linoleumplaat te snijden maak je een ontwerp die je vervolgens kan afdrukken. Je rolt dat linoleumontwerp in met inkt en plaatst het op een vel papier. Het ontwerp op het papier haal je vervolgens door de drukpers heen, waardoor je ontwerpen met veel druk overgebracht wordt op het papier.

Ik heb gekozen voor de cursus ‘Grafiek’, omdat het werken met linoleum en drukpersen mij erg trekken. Ik ben enthousiast geraakt door het zien van linosnedes op Pinterest. Ik kwam daar verschillende ontwerpen tegen. Ze waren op papier, stof of hout gedrukt. Ik ga nog een post plaatsen met de plaatjes die mij geïnspireerd hebben tot het volgen van deze cursus.

 

Cursus grafiek opdracht 1: Diepdruk Linosnede

Cursus grafiek opdracht 1: Diepdruk Linosnede

Loading Facebook Comments ...